Mihaela Buzea

Învață să tratezi simptomele unei boli somatice

Curs practic de 4 săptămâni

Garanția unei vieți mai sănătoase

Premieră în România

Prima ediție începe pe 10 martie

Preț redus pentru prima grupă
Doar acum  850 lei

680 Lei

 • Te confrunți cu probleme digestive cărora nu le dai de cap?
 • Ți se întâmplă să ai palpitații înainte de o întâlnire importantă?
 • Simți senzație de greață înaintea unui examen?
 • Te obligă uneori o durere să te oprești din activitate?
 • Îți provoacă stresul migrene?
 • Ai plecat de la medic fără un diagnostic clar deși ai în continuare dureri?

Poate că ai auzit deja de „somatizare”.

Pentru a înțelege mai bine la ce se referă, cum pot fi ținute simptomele sub control, cum se poate antrena rezistența la durere și chiar îmbunătăți calitatea vieții în ciuda bolii, te invit la un curs online de 4 săptămâni.

Prima ediție a cursului are un PREȚ PROMOȚIONAL oferit excusiv pentru prima serie de participanți.

Prima ediție a cursului are un preț promoțional oferit excusiv pentru prima serie de participanți.

Vino alături de mine într-o călătorie pentru optimizarea sănătății!

Vom avea întâlniri săptămânale live în care vei putea pune întrebări și vei primi feedback personalizat. În plus, vom fi permanent în legătură pe un grup de Whatsapp.

Întâlnirile durează 2h /săptămână Joia de la ora 19:00, pe platforma Zoom.

Există situații în care corpul nostru primește, pe nedrept, câte o sarcină care nu ține de responsabilitatea lui, ci este a minții noastre.

Tot ceea ce mintea noastră nu poate procesa transferă spre corp sub formă de simptome. Acest proces se numește somatizare.

Somatizarea se poate manifesta printr-o durere de cap inexplicabilă sau senzația de nod în gât, o durere puternică în stomac, o stare de greață, vomă, diaree, senzație de leșin etc. Toate acestea pot apărea în organism atunci când are parte de un disconfort provocat de emoții puternice precum frică, anxietate, vinovăție, rușine, tristețe, furie și care sunt prea dificil de gestionat de către creierul nostru.

Modul în care facem față emoțiilor puternice și stresului este deficitar la majoritatea dintre noi datorită unei lipse de educație din familie și din școală. Astfel, la apariția unei stări exagerate de anxietate, organismul este „lăsat să ducă greul” și reacționează cum poate el mai bine. De cele mai multe ori printr-o somatizare.

E timpul să învățăm să ne reglăm emoțiile și să trăim confortabil în corpul nostru.

Poți afla în doar 4 săptămâni informații și tehnici
care îți vor folosi apoi o viață întreagă!

Costul este de 550 lei / pachet de curs

La baza multor suferințe de somatizare și tulburare de percepție, anxietate sau chiar depresie se află anumite dezechilibre de pe axa creier-intestin.
Eu cercetez de peste 5 ani legătura dintre creier și organism și am contribuit la publicarea unei cărți de specialitate, unică în țară, pe această temă. Mai mult, am tratat cu succes sute de pacienți de sindromul intestinului iritabil și de alte boli de somatizare.

Te invit acum să înveți să îți îmbunătățești calitatea vieții

alături de alte persoane care trec prin aceleași
situații de disconfort ca și tine.

În cadrul cursurilor vei afla:

 • Cum ne influențează stresul întregul organism
 • Cum este mai bine și mai sănătos să ne hrănim
 • Cum să dormim mai bine
 • Cum să reușim să fim disciplinați cu noi înșine pentru a câștiga obiceiuri sănătoase
 • Cum ne putem menține sănătatea pe termen lung

Uneori oamenii ajung să se programeze în mod repetat la diverși medici – cardiologi, gastroenterologi etc. – sau sună la 112 pentru dureri acute inexplicabile. Fie „inima a luat-o razna”, fie burta doare așa de tare de îți „taie respirația”, fie acuză „o jenă în partea stângă / dreaptă” care nu trece cu nimic. Sună cunoscut?

Există destule cazuri care ies din cabinetul doctorului fără a fi primit un diagnostic de boală organică. Când primesc un diagnostic de atac de panică sau de sindrom de intestin iritabil cei mai mulți sunt derutați și se alarmează. Dacă mai aud și indicația de a merge la psiholog, multora le pare jignitor și au impresia că sunt tratați cu superficialitate.

Fiecare medic specialist din România evaluează problemele organice, adică pe cele de origine fizică, fără să integreze suferința emoțională a pacientului.

Însă creierul nostru, prin complexitatea sa, eliberează mediatori ca urmare a reacțiilor noastre emoționale și comportamentale, iar acest lucru poate complica răspunsul la un tratament și chiar evoluția unei boli.

Studiile arată că bolile somatice deteriorează calitatea vieții datorită disconfortului fizic produs, a nevoii tot mai frecvente pentru zile de concediu și a vizitelor medicale tot mai dese, însoțite de o serie de analize costisitoare. Toate aceste demersuri plătesc însă pentru o liniște de moment, până când creierul va semnala alte simptome ce vor necesita investigare.

E timpul să descoperi un
tratament eficient.

Am dezvoltat un program prin care tu:

 • Primești toate informațiile, atât cele validate științific, cât și cele descoperite în practica mea extinsă.
 • Înțelegi cum apar bolile în corpul nostru și cum le putem noi influența.
 • Primești indicații personalizate și informații utile, specifice pentru organismul tău și stilul tău de viață.
 • Primești GRATUIT un Planner de Evoluție Personală, adică o agendă de lucru cu tine însuți cu ajutrul căreia îți vei monitoriza progresul

Te invit să citești mai multe informații despre experiența și pregătirea mea aici

Detalii despre curs

În cadrul celor 4 săptămâni de curs, vei afla din comfortul casei tale informații și tehnici deja testate, cu rezultate, pentru a-ți recăpăta echilibrul interior, fără să fii nevoit să împarți spațiul fizic cu ceilalți cursanți.

După fiecare modul vei simți cum începi să preiei din nou controlul asupra vieții tale. Te voi conduce pas cu pas, vom fi permanent în legătură, astfel încât să ai cât mai rapid cele mai bune rezultate.

Este un curs practic, vei ști mereu ce ai de făcut pentru ca viața ta să se îmbunătățească radical.

Modul 1

Ce sunt și cum putem controla bolile somatice?

 • Vom identifica bolile somatice.
 • Aflăm detalii mai puțin cunoscute despre sindromul intestinului iritabil.
 • Descoperim mecanismele fizice și psihice din spatele unor simptome precum migrenele, atacurile de panică sau palpitațiile.
 • Învățăm despre implicațiile lipsei de somn asupra organismului nostru, cât și a echilibrului nostru mental.

Învățăm despre implicațiile lipsei de somn asupra organismului nostru, cât și a echilibrului nostru mental

Modul 2

Calitatea vieții depinde de legătura dintre creier și ...intestin!

În cea de-a doua săptămână vom învăța despre efectele stresului asupra relației dintre creier și intestin.

Descoperim cum ne putem folosi de capacitatea creierului și a intestinului de a lucra împreună pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate.

Există o relație între anxietate, depresie, microbiota intestinală și bolile somatice care influențează calitatea vieții. Hai să învățăm să o folosim în beneficiul nostru!

În cadrul acestui curs afli informații științifice de actualitate pe care le cunosc (din păcate) foarte puțini specialiști de la noi.

Modul 3

Tehnici și metode eficiente de gestionare a stresului

Săptămâna a treia este despre lucruri practice pe care le putem face pentru a reduce stresul cotidian și a ne relaxa corpul în momente de tensiune.

Învățăm o serie de exerciții de relaxare care au fost îndelung studiate și dovedite că funcționează pentru a gestiona sau a trata diverse afecțiuni de sănătate precum: anxietatea, insomniile, sindromul intestinului iritabil, durerile cronice, bufeurile, stările de sevraj etc.

Descoperim beneficiile respirației abdominale și exersăm tehnici de relaxare musculară progresivă, mindfulnes și respirație însoțită de meditație.

Acum afli care sunt metodele dovedite științific că ajută la reducerea reacțiilor cauzate de stres și cum te poți folosi de ele zi de zi, în orice mediu, pentru a îndepărta inclusiv gândurile care îți provoacă stres.

Modul 4

Strategii de facilitare pentru adoptarea unor obiceiuri sănătoase

În ultima săptămână explorăm întreaga gamă de soluții pe care le avem la dispoziție și învățăm să abordăm holistic orice simptom sau boală psiho-somatică.

Aflăm informații de actualitate despre tot ce spun studiile în legătură cu fiecare abordare în parte, în funcție de eficiența și contextul ei.

 • Recomandări pentru o dietă care poate alina simptomele
 • Noțiuni despre consiliere și psiho-educație
 • Informații la zi despre ce presupune un tratament medicamentos

Încheiem călătoria către o sănătate mai bună cu o analiză asupra vieții noastre de zi cu zi. Vei ști de-acum care sunt micile schimbări pe care le poți face în stilul tău de viață pentru a te simți mai bine!

Dacă te interesează să-ți optimizezi sănătatea, înscrie-te chiar azi!

Locurile sunt limitate!

Toate materialele, tehnicile psihologice și testele validate știintific pe care le vei primi sau ți le vei însuși pe parcursul cursului îți vor fi de folos multă vreme de acum înainte.

Acesta este primul curs din România în care poți învăța din confortul casei tale cum pot fi tratate simptomele bolilor psiho-somatice.

Este un curs practic, vei ști mereu ce ai de făcut pentru ca viața ta să se îmbunătățească radical.

Prima ediție a cursului are un PREȚ PROMOȚIONAL oferit excusiv pentru prima serie de participanți. Pentru următoarele serii, prețul va suferi modificări.

Vino alături de mine într-o
auto-explorare de 4 săptămâni cu întâlniri săptămânale live!

Vei putea pune întrebări și vei primi feedback live. În plus, vom fi permanent în legătură pe un grup de Whatsapp.

Întâlnirile durează

2h /săptămână

Joi de la ora 19:00, pe platforma Zoom.

Promit că va fi o experiență care
îți va schimba viața!

Dacă am omis ceva sau ai orice întrebare legată de acest
curs, te încurajez să mă contactezi pentru detalii.

Mă găsești aici.