Servicii

Consiliere psihologică în tulburări somatice și emoționale

Când datele medicale nu susţin simptomatologia avem de-a face adesea cu tulburări de somatizare. Ele se manifestă foarte divers: dureri de cap, dureri abdominale, palpitaţii, dificultăţi de respiraţie, slăbiciune musculară, parestezii, hipotonie, oboseală, tulburări de vedere etc.

Adaptare emoțională la un diagnostic

Un diagnostic pe viață pare să ne blocheze mintea. Creierul intră în faza de supraviețuire, funcționează cu minim de resurse și cedează controlul emoțiilor. Pe când să învătațăm comportamente noi și să integrăm o nouă rutină zilnică (medicație, dietă, stil de viață etc), realizăm că nu ne mai putem baza pe rațiune. Planul medical e clar, dar pare greu de aplicat.

Managementul stresului

Dezvoltându-ne gândirea rațională, flexibilă și creativă ne putem crește toleranța la stres. Așa cum învățăm o limbă străină, putem învăța și să abordăm dificultăți emoționale sau să gestionăm comportamente disfuncționale și ne putem dezvolta abilități pentru rezolvarea problemelor, organizarea timpului sau luarea deciziilor etc.

Promovarea și menținerea sănătății

Calitatea vieții depinde mult de starea de sănătate. Menținerea ei se poate face doar prin eforturi și alegeri inteligente. Factorii care o influențează sunt foarte variați: statutul social, venitul, rețelele de sprijin social, educația, locul de muncă, mediul fizic și cel social, abilitățile personale, cultura, genetica, serviciile de sănătate publică etc.

Psihoeducație

Psihoeducația îmbină psihoterapia cu educaţia pentru a ne ajuta să înţelegem şi să învăţăm cum să gestionăm anumite probleme sau situații. În ziua de azi, cu echilibrul acesta precar dintre muncă şi viață personală, psihoeducația sănătății devine tot mai necesară. Psihologia sănătății conştientizează că mintea şi corpul nostru nu functionează separat şi că sănătatea noastră fizică este strâns legată de cea emoțională.

Consiliere comportamentală pentru optimizare personală

Prin optimizarea personală reușim să descoperim, să exploram sau să dezvoltăm diferite abilități personale sau sociale. Căutăm o versiune mai bună a noastră. Putem rezolva probleme precum stima de sine, relațiile cu ceilalți, și managementul timpului, dar și probleme alimentare sau renunțarea la obiceiuri nesănătoase precum fumatul.