Mihaela Buzea

Despre

Descoperim împreună impactul psihicului asupra bolilor fizice

Despre

Descoperim împreună impactul psihicului asupra bolilor fizice

Datorită formării mele, eu cred că drumul spre un stil de viață sănătos și starea noastră de bine e strâns legat de schimbarea comportamentului nostru.

Poate nu știți, dar 80 % din bolile ce produc o mortalitate ridicată – precum bolile cardiovasculare, diabetul și alte boli cronice – sunt rezultatul comportamentului nostru și al alegerilor noastre.

Sunt psiholog clinician în Cluj-Napoca, absolventă a masterului în Psihologia Sănătății Publice și Clinice, din cadrul Universității Babeș-Bolyai – un program în premieră la nivel național, adaptat după curricule similare ale unor mari universități internaționale.

Studiile m-au ajutat să pot consilia adulți și copii cu boli cronice și tulburări emoționale și să ajut la ameliorarea atitudinilor și la schimbarea comportamentelor asociate unor boli

Psiholog clinician

Experiența mea de psiholog include tratarea persoanelor cu dezechilibre afective sau de personalitate, abuz de substanțe, creșterea rezilienței în confruntarea cu greutățile ce vin la pachet cu boli cronice, pregătirea pre-operatorie și recuperare post-operatorie etc.

Experiență medicală

În plus, datorită experienței cu pacienții din secția de gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență Cluj și din laboratorul de Endoscopie digestivă am învățat că digestia ne influențează fundamental starea de bine. Consider că atunci când avem de-a face cu boli somatice e nevoie să facem loc unei abordări de tip holistic.

Specializare în somatizări

Bolile somatice sunt boli funcționale digestive, diabet, boli cardio vasculare, patologii oncologice, boli autoimune etc. Ele produc tulburări emoționale (manifestări psihosomatice, anxietate, depresie etc.) și trebuie tratate și dintr-o perspectivă psiho-socială.

Cifre relevante pentru experiența mea

2k +

Cazuri tratate cu succes
(Sindromul Intestinului Iritabil și alte afecțiuni ale tubului digestiv)

100

Conferințe

20

Orașe în care
am susținut prezentări

15 +

Ani de activitate în domeniu

Fiind printre puținii specialiști din țară în psihologia sănătății, eu am în spate și o experiență practică de peste 15 ani pe mii de astfel de pacienți.

Deseori, când tratamentele standard nu dau rezultatele așteptate, colegii medici îmi trimit diverse cazuri pentru a descoperi cauza somatizărilor reflectate în intestin.

Îmi place să cred că sunt un fel de detectiv care încearcă dincolo de tratarea răului să descopere cauza lui. Prin articolele de aici și prin prezența mea în social media mi-am propus să transmit mai departe cunoștințele mele.