Despre mine

Consilier psihologic

Mă numesc Mihaela Buzea, sunt consilier psihologic în psihologia sănătății și am peste 15 ani de experiență în gastroenterologie.

Consilierea psihologică oferă tratament terapeutic persoanelor ce suferă de o varietate de simptome. Se concentrează în principal pe sănătate în plan emoțional, social sau vocațional.

 

După cum știți deja, digestia influențează foarte mult starea noastră de bine. Specializarea mea ca asistent medical în secția de gastroenterologie de la Spitalul Județean de Urgență Cluj și apoi în laboratorul de Endoscopie digestivă m-a ajutat să acumulez un capital de cunoștințe practice despre diverse boli ale sistemului digestiv.

Eu am căutat mereu soluții pentru a ajuta pacienții. Așa am descoperit că mulți somatizau anumite neplăceri și presiuni din plan mental în plan fiziologic.

Curiozitatea m-a împins în mod firesc spre facultatea de Psihologie, pe care am continuat-o cu un Master în Psihologia Sănătății Publice și Clinice. Pe acesta l-am încheiat cu o lucrare coordonata de Prof. Adriana Băban denumită Calitatea vieții la pacienții cu Sindrom de Intestin Iritabil unde am îmbinat pentru prima dată cunoștințele din două domenii aparent diferite.

Am continuat să unesc și în practica de zi cu zi de la Centrul Medical Diasan cele două specializări. Am descoperit astfel că am reușit să îmi creez o meserie nouă: consilier psihologic consultant în gastroenterologie.

Când tratamentele standard nu dau rezultatele așteptate, colegii îmi trimit pacienții pentru a descoperi cauza somatizărilor reflectate în intestin. Îmi place să cred că sunt un fel de detectiv care încearcă dincolo de tratarea răului să descopere cauza lui. Prin articolele de aici și prin prezența mea în social media voi încerca să transmit mai departe cunostințele mele.

Cred într-o formare continuă și în educarea oamenilor despre felul în care ne putem vindeca dinspre interior spre exterior.

Mi-ar face plăcere să ne cunoaștem!